بخش های دانشکده بخش های دانشکده

معرفی دانشکده معرفی دانشکده

دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در سال 1367 با پیگیریهای آقای دکتر محمود ذوالفقاری در قالب یک گروه مهندسی تاسیس و آغاز به کار کرد و سالانه به تربیت حدود 25 نفر دانشجو در سطح کارشناسی اقدام می نمود. در سال 1375 اولین دوره کارشناسی ارشد و در سال 1377 اولین دوره دکتری مهندسی نقشه برداری در دو گرایش فتوگرامتری و ژئودزی در آن راه اندازی شد.
این دانشکده در طی بیش از سی سال سابقه آموزشی و پژوهشی، رسالت و هدف آموزشی خود را بر پایه پرورش نیروهای متخصص، مجرب و کارآزموده جهت توسعه کشور و مطابق با نیازها و استانداردهای ملی و بین المللی بنا نهاده است. در حال حاضر، دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی با بهره مندی از 1800 متر مربع فضای آموزشی  و همکاری بیش از بیست عضو هیات علمی مجرب، فعال و شناخته شده در جوامع علمی و صنعتی کشور، به تربیت مهندسان برجسته در مقطع کارشناسی مهندسی نقشه برداری با بالاترین استانداردهای بین‌المللی می‌پردازد. همچنین این دانشکده در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، در پنج گرایش ژئودزی، هیدروگرافی، فتوگرامتری، سنجش از دور و سیستم های اطلاعات مکانی، به تربیت نیرو‌‌های متخصص و محقق می‌پردازد. در حال حاضر بیش از 150 دانشجو در مقطع کارشناسی، 100 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و 75 دانشجو در مقطع دکتری در حال تحصیل هستند.
امروزه، دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران با در اختیار داشتن سه مرکز پژوهشی شامل قطب مهندسی نقشه برداری و مقابله با سوانح طبیعی، پژوهشکده فناوری اطلاعات مکانی و موسسه توسعه علوم، کاربردها و فناوری فضایی، سرآمد کلیه مؤسسات آموزش عالی کشور در زمینه مهندسی نقشه برداری می‌باشد. همچنین، این دانشکده با برخورداری از ده آزمایشگاه آموزشی و تحقیقاتی که بعضا در سطح خاورمیانه کم نظیر هستند، طرح‌های تحقیقاتی متعددی را در زمینه‌های مختلف و مرتبط با موفقیت به اتمام رسانده و فناوری‌های نوینی را به کشور عرضه نموده است.
با توجه به سابقه درخشان و توان علمی، آموزشی و تحقیقاتی استادان و دانشجویان دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی، این دانشکده همکاری‌‌های تحقیقاتی، تخصصی و آموزشی مختلف و متعددی با مراکز مختلف بخش‌‌های دولتی و غیر دولتی داخل کشور و همچنین مراکز علمی خارج از کشور دارد. همچنین با توجه به سابقه طولانی فعالیت این دانشکده، تعداد قابل توجهی از دانش آموختگان، در واحدهای صنعتی، پژوهشی و دانشگاهی در سطح کشور به خدمت مشغول‌اند. برای نمونه می توان به بیش از 750 نفر دانش آموخته کارشناسی، 550 نفر دانش آموخته کارشناسی ارشد و 70 نفر دانش آموخته دکتری این دانشکده تا سال 1397 اشاره نمود. همچنین دانش آموختگانی که به قصد ادامه تحصیل راهی خارج از کشور شده‌اند نیز به خوبی در سطح بین‌المللی درخشیده‌اند و پس از کسب موفقیت‌های بالای علمی منشاء خدمات ارزنده‌ای گردیده‌اند.