اخبار و رویدادها
دومین نمایشگاه بینالمللی ایران ژئو
دومین نمایشگاه بینالمللی ایران ژئو
دومین نمایشگاه بینالمللی ایران ژئو درتاریخ های 9 الی 12 بهمن 1401 در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
جامعه نقشه برداری در ایران جامعه کوچکی است. نمایشگاه این امکان را برای جامعه کوچک ما فراهم میکند تا هر چه بیشتر یکدیگر را بشناسیم و با کارهای پژوهشی و اجرایی در حال اجرا در سطح کشور و استفاده از تکنولوژی های نوین در این حوزه اشنا می شویم.
حوزه های فعالت دومین نمایشگاه ایران ژئو:
شرکت های شرکت کننده در نمایشگاه در سه حوزه فعالیت داشتند :
- تولید ، مونتاز و فروش تجهیزات نفشه برداری
- ارائه خدمات gis شامل سامانه ها و برنامه های اندروید و ios
- ارائه خدمات نقشه برداری در حوزه فتوگرامتری و زمینی
شرکت رایمند:
در این بخش شرکت رایمند که به صورت تخصصی گیرنده های جی پی اس را تولید میکند فناوری جدیدی را معرفی نکرد اما از ارائه خدمات جدیدی سخن دارد. این شرکت قصد دارد با ایجاد 146 ایستگاه های دائم جی پی اس در سرار کشور جهت ارائه تصحیحات به گیرنده های زمینی سامانه خود را علاوه بر شمیم و سازمان نقشه برداری ارائه دهد و تاکنون توانسته 36 ایستگاه را راه اندازی کند و شاید در آینده سامانه خود را با یکی از این دو سامانه ادغام کند
شرکت ویسا :
این شرکت به صورت تخصصی به فروش دوربین های نقشه برداری مثل توتال استیشن و تئودولیت و ترازیاب اختصاص دارد و دوبین های جدید خود را معرفی کردند.
شرکت ای پهباد:
این شرکت به عنوان یک شرکت وارد کننده کوادکوپتر ها فعالیت می کند
شرکت ارا تک:
این شرکت در زمینه فروش تجهیزات جی پی اس یه قدم از بقیه فراتر گذاشته و محصولی را معرفی که می کند که یک دوربین بر روی جی پی اس دو فرکانسه قرار گرفته تا امکان فتوگرامتری برد کوتاه را با ژئورفرنس دقیق فراهم کند
این محصول البته یک مشکل دارد: که تا موقعیت فیکس نداشته باشد اجازه عکس گرفتن وجود ندارد و پردازش ppk را برای عکس برداری پشتیبانی نمیکند.
شرکت تجیهرات زمین:
این شرکت در حوزه فروش دوربین و جی پی اس فعالیت کرده و علاقه مند به برگزاری دوره های آموزشی به صورت رایگان برای دانشجویان دانشگاه تهران می باشد.
دانشکده جغرافیا دانشگاه تهران:
یک شرکت دانش بنیان در این دانشگاه دوریبنهای مولتی اسپکترال و تلسکوپ و میکروسکوپهای مولتی اسپکترال را ارائه مداده بودند. البته این شرکت خدمات یک اپ هم معرفی کرده اند.
در حوزه GIS
اولین شرکت که در نمایشگاه شرکت کرده بود سامانه ای را معرفی میکرد که به کمک یه اپ اندروید کار می کرد: نقشه بردار زمینی در محل حاضر شده و اطلاعات مربوط به منطقه را دریافت میکرد و تغییرات را اعمال میکرد دیتای جدید پس از دسترسی به اینترنت به سرور فرستاده میشد و پس از تایید مرکز جایگزین میشد.
شرکت دیگری سامانه ای را جهت ایجاد میز جنگ ارائه داه بودنئد.
شرکت بعدی سامانه ای را برای مدریت خطوط انرژی معرفی می کرد .
شرکت map.ir هم زیر ساخت مکانی خود را برای استفاده در برنامه های gis تبلیغ می کرد.
شرکت پویا نقش:
این شرکت مدلسازی یک سد را و آب را که با دوربین متریک برداشت شده بود را به عنوان نمونه کار خود ارائه داده بود مدل سازی بی نقصی از اب را نمایش داده بود. این شرکت در حال حاضر متولی پروژه تولید ارتو فتو در مقیاس 1:5000 با gsd 25 سانتیمتر در کل کشور است و در حال پرواز با هواپیما در ارتفاع 8000 پایی در سراسر کشور مشغول به کار است.
شرکت اوا شریف :
این شرکت یک شرکت هوا فضا است که خدمات تصویر برداری را با پرنده بال ثابت به قیمتی بسیار مناسب ارائه می دهد اما در بدست آوردن مختصات دقیق لحظه عکس برداری با ماژول ppk دچار مشکل است .
شرکت ایران نقشینه:
میتوان گفت این شرکت با اختلاف زیادی خدمات به روزتری را ارائه می دهد. این شرکت با استفاده از هواپیما تولید مدل ژئو فیزیک را انجام داده که فصل جدیدی را در اکتشاف معدنی باز میکند.
علاوه بر مدل سازی های مختلف که با کوادکوپتر ها و پرنده های بال ثابت ارائه داده بود مدل سازی خود را در محیط متور سه بعدی unreal به همراه عینک واقعیت مجازی به معرض دید گذاشته بود تا یک سر و گردن از بقیه جلوتر باشد
غرفه دانشگاه تهران مزین به پوسترهای مختلف در موضوعات پژوهشی با معرفی نمونه های مدل سازی سه بعدی و سه سامانه سنجش از دور در معرض بازدید عموم قرار گرفت که توان دانشگاه را علاوه بر فعالیت در حوزه تحقیقاتی در حوزه اجرایی نیز به نمایش می گذارد.
کتاب های مختلف نوشته شده توسط اساتید دانشگاه و تعداد عکس اناگلیف از آثار باستانی به نمایش نیز گذاشته شد.