تفاهم‌نامه‌ها

 

  • ارتباط با صنعت

ارتباط صنعت و دانشگاه، موضوع روز دانشگاه‌­های کشور است. دانشکده مهندسی نقشه‌­برداری و اطلاعات مکانی دانشگاه تهران با ایجاد کارگروه ارتباط با صنعت، موضوعات زیر را مدنظر قرار داده است:

  • توسعه پژوهش‌­های کاربردی
  • توسعه پژوهش‌های بنیادی
  • توسعه زیرساخت انتقال فناوری
  • حمایت مالی از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی
  • معرفی دانشجویان به واحد های صنعتی
  • کارآموزی
  • تفاهم نامه­‌های همکاری

همچنین از طریق مراکز پژوهشی فعال مرتبط با صنعت شامل پژوهشکده فناوری اطلاعات مکانی،  موسسه توسعه علوم، کاربردها و فناوری فضایی و قطب مهندسی نقشه برداری و مقابله با سوانح طبیعی در راستای تقویت ارتباط با صنعت گام‌های موثری برداشته است.

علاوه بر این، از طریق ارتباط موثر با دفتر توسعه فناوری و خدمات صنعتی در معاونت پژوهشی پردیس فنی  به آدرس زیر، موضوعاتی شامل تفاهم نامه‌ها و فراخوان‌های پژوهشی اعضای هیات علمی، فراخوان حمایت از پایان نامه‌های دکتری  و کارآموزی را اطلاع رسانی و پیگیری می نماید: 

 

  • توسعه پژوهش‌­های کاربردی

هدف از توسعه پژوهش­‌های کاربردی، گسترش روابط تحقیقاتی صنعت و دانشگاه از طریق تعریف طرح های پژوهشی کاربردی مورد حمایت صنایع و مراکز خارج از دانشگاه می‌­باشد. برای این منظور، کارگروه ارتباط با صنعت، بصورت فعال اقدام به شناسایی صنایع هدف نموده و طرح های پیشنهادی (RFP) مربوطه را به اساتید معرفی نموده تا پیگیری و منجر به عقد قرارداد پژوهشی کاربردی گردد.

همچنین در راستای معرفی و شناساندن فعالیت‌ها و قابلیت‌های پژوهشی دانشکده بازدید‌های متقابل با صنایع مختلف توسط این معاونت برنامه‌ریزی می‌شود. این کارگروه کلیه سیاست‌های مناسب برای ترغیب اعضای هیات علمی و دانشجویان برای فعالیت‌های بیشتر در پروژه های پژوهشی مرتبط با صنعت را تدوین می نماید.

 

  • توسعه پژوهش‌های بنیادی

در کارگروه ارتباط با صنعت، به منظور توسعه پژوهش‌های بنیادی، برنامه­ریزیهای لازم در سطح دانشکده برای تعریف طرح جامع تحقیقات از سوی هر یک از اساتید (Research Plan) صورت می­گیرد تا با توجه به اهداف پژوهشی و مورد انتظار دانشکده عمل شود. لازم به ذکر است که پژوهشهای بنیادی از سوی اساتید به‌ صورت علاقه شخصی یا با کمک و حمایت‌های مالی پردیس و دانشگاه در قالب طرح­های پژوهشی نوع اول (تزهای کارشناسی ارشد و دکتری) و ششم صورت می­گیرد. ما حصل این نوع پژوهش‌ها عموماً مقالات علمی منتشره در نشریات و در کنفرانس‌های علمی ملی و بین‌المللی و یا طرح‌های پیشنهادی کاربردی قابل ارائه به صنعت است.

 

  • توسعه زیرساخت انتقال فناوری

هدف از توسعه زیرساخت انتقال فناوری در دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی، تلاش برای ایجاد ارتباط کاربران بخش خصوصی و دولتی در کشور که به نوعی با اطلاعات مکانی سروکار دارند با تحقیقات جاری در دانشکده بخصوص در دوره تحصیلات تکمیلی در دو قالب عرضه محور و تقاضا محور می‌باشد. به این ترتیب، پروژه های پژوهشی کاربردی و بنیادی در ارتباط مستقیم با نیاز بازار تعریف خواهد شد و دانشکده در مسیر کارآفرینی و ثروت آفرینی قرار خواهد گرفت.

در حال حاضر تلاش معاونت پژوهشی دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی، بهره­گیری از تجربیات دانشکده­های پیشرو در این زمینه مانند دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر و دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تهران  می­باشد. در این دانشکده­ها با ایجاد فضای مناسب برای افراد سرمایه‌گذار از یک سو و ایجاد شرکتهای استارت آپ در مراکز نوآوری از سوی دیگر، فرصتهای موجود در بازار در قالب ایده هایی نوآورانه و محصولات فناورانه شناسایی شده و در قالب "دانشگاه سرمایه گذار"  عملیاتی می­شود.

به این ترتیب نیروی دانشجویی خود را در آینده کشور سهیم دانسته و با انگیزه بیشتری تحصیلات و پژوهش خود را به انجام خواهد رساند که قاعدتا منجر به فرصت‌های شغلی بهتری برای وی خواهد شد. از طرف دیگر، صنعت یا همان بخش خصوصی و دولتی مرتبط با اطلاعات مکانی در کشور، می‌توانند با تعریف پروژه‌های خود از مشاوره‌های اساتید دانشکده و نیروی جوان و خلاق دانشجویی بهره ببرند و در ادامه نیز نیروی کار فعال و آماده به کار داشته باشند. استادان باتوجه به نیاز بازار کار تحقیقات خود را جهت دهی کرده و هسته ها و آزمایشگاه­های تحقیقاتی تشکیل داده و به غنای علمی دانشکده و اثرگذاری آن در صنعت می­افزایند. سرمایه‌گذاران و شتاب دهنده­ها نیز با سرمایه­گذاری در پروژه‌های آینده‌نگرانه کشور می­توانند با تیم اساتید و دانشجویی شریک شده یا محصول ایجاد شده را خریداری نمایند. با توجه به موارد فوق، کارگروه انتقال فناوری دانشکده با ایجاد فضایی مناسب، ارتباط چهار گروه استاد، دانشجو، سرمایه‌گذار و صنعت را برقرار نموده تا از همکاری آنها با هم اهداف موردنظر عملیاتی شود.

کارگروه ارتباط با صنعت دانشکده علاوه بر همکاری با پارک فناوری دانشگاه تهران و مرکز نوآوری پردیس دانشکده­های فنی، راهنمایی های لازم را به دانشجویان مستعد و علاقمند برای ایجاد استارتاپ، ثبت اختراع و اخذ پتنت بین المللی، و جذب گرنت از صندوق حمایت از پژوهشگران برای عملیاتی نمودن و تولید محصول از تحقیقات خود در بازار حرفه ای حتی بعد از دانش آموختگی می نماید.

 

  • حمایت مالی از پایان نامه‌های تحصیلات تکمیلی

یکی از اهداف کارگروه ارتباط با صنعت جلب حمایت صنعت از پایان نامه های تحصیلات تکمیلی است که میتواند در قالب پروژه های اینترنشیپ با بودجه مختصر و مشخص صورت بگیرد. برای این منظور آگاهی از موارد زیر و پیگیری آن توصیه می­شود به وب سایت شهرداری تهران مراجعه نمایید.

 

  • معرفی دانشجویان به واحدهای صنعتی

به منظور پیشرفت تحصیلی و ارتقاء علمی دانشجویان و دریافت اطلاعات مورد نیاز آنها از سازمانها و دستگاههای اجرایی جهت انجام پروژه ها و پایان نامه های درسی، دانشجویان به معاونت پژوهشی دانشکده مراجعه نموده و پس از معرفی به امور پژوهش های کاربردی پردیس فنی و دریافت معرفی نامه رسمی، به شرکت یا سازمان مورد نظر مراجعه کرده و اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت می نمایند.

 

  • کارآموزی

هدف از کاراموزی دستیابی به موارد زیر می باشد:

  • ایجاد و افزایش مهارت تخصصی و تعمیق دید کاربردی دانشجویان
  • زمینه سازی برای شکوفا شدن استعدادهای علمی و فنی دانشجویان خلاق و نوآور در محیط های صنعتی
  • نظام مند کردن فعالیت پذیرش و جایابی کار آموزان از طریق سامانه
  • کاهش فاصله بین سطح دانش نظری با سطح مهارت فنی دانش آموختگان پردیس دانشکده های فنی با توجه به استاندارد های جهانی
  • آشنایی دانشجویان پردیس با محیط کار و روند اجرایی امور در محیط های صنعتی
  • هماهنگ سازی برنامه ها و فعالیت های بازار کار با دانشگاه در راستای ارتقای کمی و کیفی کارآموزی
  • ارتقای سطح کمی و کیفی کارآموزی با هدف غنا بخشیدن به ارتباط دانشگاه و بازار کار
  • بستر سازی برای تبادل موارد نظری و عملی بین کارآموزان و شاغلین