معرفی دانشکده معرفی دانشکده

دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی

دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در طی بیش از سی سال سابقه آموزشی و پژوهشی، رسالت و هدف آموزشی خود را بر پایه پرورش نیروهای متخصص، مجرب و کارآزموده جهت توسعه کشور و مطابق با نیازها و استانداردهای ملی و بین المللی بنا نهاده است. در حال حاضر، دانشکده مهندسی نقشه­برداری و اطلاعات مکانی با بهره­مندی از 1800 متر مربع فضای آموزشی  و همکاری بیش از بیست عضو هیات علمی مجرب، فعال و شناخته شده در جوامع علمی و صنعتی کشور و بین­الملل، به تربیت مهندسان برجسته در مقطع کارشناسی مهندسی نقشه­برداری با بالاترین استانداردهای بین‌المللی می‌پردازد. همچنین این دانشکده در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، در  پنج گرایش‌ در پنج گرایش ژئودزی، هیدروگرافی، فتوگرامتری، سنجش از دور و سیستم های اطلاعات مکانی، به تربیت نیرو‌‌های متخصص و محقق می‌پردازد. در حال حاضر بیش از 150 دانشجو در مقطع کارشناسی، 100 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و 75 دانشجو در مقطع دکتری در حال تحصیل هستند.

امروزه، دانشکده مهندسی نقشه­برداری و اطلاعات مکانی پردیس دانشکده‌های فنی دانشگاه تهران با در اختیار داشتن سه مرکز پژوهشی شامل قطب مهندسی نقشه برداری و مقابله با سوانح طبیعی، پژوهشکده فناوری اطلاعات مکانی و موسسه توسعه علوم، کاربردها و فناوری فضایی، سرآمد کلیه مؤسسات آموزش عالی کشور در زمینه مهندسی نقشه­برداری می‌باشد. همچنین، این دانشکده با برخورداری از آزمایشگاه­های آموزشی و تحقیقاتی، طرح‌های تحقیقاتی متعددی را در زمینه‌های مختلف و مرتبط با موفقیت به اتمام رسانده و فناوری‌های نوینی را به کشور عرضه نموده است.

با توجه به سابقه درخشان و توان علمی، آموزشی و تحقیقاتی استادان و دانشجویان دانشکده مهندسی نقشه­برداری و اطلاعات مکانی، این دانشکده همکاری‌‌های تحقیقاتی، تخصصی و آموزشی مختلف و متعددی با مراکز مختلف بخش‌‌های دولتی و غیر دولتی داخل کشور و همچنین مراکز علمی خارج از کشور دارد. تعداد قابل توجهی از دانش آموختگان این دانشکده، در واحدهای صنعتی، پژوهشی و دانشگاهی در سطح کشور به خدمت مشغول‌اند. همچنین دانشجویانی که به قصد ادامه تحصیل راهی خارج از کشور شده‌اند نیز به خوبی در سطح بین‌المللی درخشیده‌اند و پس از کسب موفقیت‌های بالای علمی منشاء خدمات ارزنده‌ای گردیده‌اند.

برخی از دستاورد های دانشکده

• دانش­آموختگی تعداد 750 نفر کارشناسی، 550 نفر کارشناسی ارشد و 70 نفر دکتری مهندسی نقشه برداری تا کنون (1397).
  • انتشار مجموعا تعداد 3000 مقاله در نشریات و کنفرانسهای معتبر ملی و بین المللی تا کنون (1397).
  • انجام بیش از سی پروژه پژوهشی کاربردی در ارتباط با صنعت مهندسی نقشه برداری توسط اعضای هیات علمی در یک دهه اخیر.
  • انتشار اولین ژورنال علمی پژوهشی به زبان لاتین در زمینه مهندسی نقشه بردرای و اطلاعات مکانی در کشور بنام EOGE در سال 1396.
  • بازنگری و بازنویسی سیلابس دوره های کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری در سال 1395.
  • توسعه گروه مهندسی نقشه برداری و جذب اعضای هیات علمی مطرح ملی و بین المللی و تبدیل آن به دانشکده در سال 1394.
  • برگزاری چندین کنفرانس مطرح بین المللی SMPR و GIResearch در یک دهه اخیر.
  • ثبت تعداد هشت اختراع ملی حاصل از پژوهشهای دوره تحصیلات تکمیلی در یک دهه اخیر.