تاریخچه دانشکده

دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی در سال 1367 با پیگیری‌های آقای دکتر محمود ذوالفقاری در قالب یک گروه مهندسی تاسیس و آغاز به کار کرد و سالانه به تربیت حدود 25 نفر دانشجو در سطح کارشناسی اقدام می نمود. در سال 1375 اولین دوره کارشناسی ارشد و در سال 1377 اولین دوره دکتری مهندسی نقشه­‌برداری در دو گرایش فتوگرامتری و ژئودزی در آن راه­‌اندازی شد.

این دانشکده در طی بیش از سی سال سابقه آموزشی و پژوهشی، رسالت و هدف آموزشی خود را بر پایه پرورش نیروهای متخصص، مجرب و کارآزموده جهت توسعه کشور و مطابق با نیازها و استانداردهای ملی و بین المللی بنا نهاده است. در حال حاضر، دانشکده مهندسی نقشه­برداری و اطلاعات مکانی با بهره­مندی از 1800 متر مربع فضای آموزشی  و همکاری بیش از بیست عضو هیات علمی مجرب، فعال و شناخته شده در جوامع علمی و صنعتی کشور، به تربیت مهندسان برجسته در مقطع کارشناسی مهندسی نقشه‌­برداری با بالاترین استانداردهای بین‌المللی می‌پردازد. همچنین این دانشکده در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، در پنج گرایش ژئودزی، هیدروگرافی، فتوگرامتری، سنجش از دور و سیستم های اطلاعات مکانی، به تربیت نیرو‌‌های متخصص و محقق می‌پردازد. در حال حاضر بیش از 150 دانشجو در مقطع کارشناسی، 100 دانشجو در مقطع کارشناسی ارشد و 90 دانشجو در مقطع دکتری در حال تحصیل هستند.

امروزه، دانشکده مهندسی نقشه‌­برداری و اطلاعات مکانی دانشکدگان فنی دانشگاه تهران با در اختیار داشتن دو قطب و مرکز پژوهشی شامل قطب مهندسی نقشه‌برداری و مقابله با سوانح طبیعی، پژوهشکده فناوری اطلاعات مکانی و موسسه توسعه علوم، کاربردها و فناوری فضایی، سرآمد کلیه مؤسسات آموزش عالی کشور در زمینه مهندسی نقشه‌­برداری می‌باشد.

همچنین، این دانشکده با برخورداری از ده آزمایشگاه آموزشی و تحقیقاتی که بعضا در سطح خاورمیانه کم نظیر هستند، طرح‌های تحقیقاتی متعددی را در زمینه‌های مختلف و مرتبط با موفقیت به اتمام رسانده و فناوری‌های نوینی را به کشور عرضه نموده است.

با توجه به سابقه درخشان و توان علمی، آموزشی و تحقیقاتی استادان و دانشجویان دانشکده مهندسی نقشه‌­برداری و اطلاعات مکانی، این دانشکده همکاری‌‌های تحقیقاتی، تخصصی و آموزشی مختلف و متعددی با مراکز مختلف بخش‌‌های دولتی و غیر دولتی داخل کشور و همچنین مراکز علمی خارج از کشور دارد. همچنین با توجه به سابقه طولانی فعالیت این دانشکده، تعداد قابل توجهی از دانش­‌آموختگان، در واحدهای صنعتی، پژوهشی و دانشگاهی در سطح کشور به خدمت مشغول‌اند. برای نمونه می­توان به بیش از 750 نفر دانش آموخته کارشناسی، 550 نفر دانش آموخته کارشناسی ارشد و 70 نفر دانش آموخته دکتری این دانشکده تا سال 1397 اشاره نمود. همچنین دانش‌­آموختگانی که به قصد ادامه تحصیل راهی خارج از کشور شده‌اند نیز به خوبی در سطح بین‌المللی درخشیده‌اند و پس از کسب موفقیت‌های بالای علمی منشاء خدمات ارزنده‌ای گردیده‌اند.